Mainos
Mainos

Perinteiset pelit pitävät pintansa Manilassa

Koripallo on Filippiinien kansallisurheilulaji, mutta maan pääkaupungin Manilan kaduilla suositaan filippiiniläisiä pelejä ja leikkejä, joista suuri osa periytyy aikojen takaa. Paikallisia lapsia ja nuoria halutaan kannustaa ulkoleikkien pariin sen sijaan, että he pelaisivat videopelejä.

Kaupungin kujilla onkin jatkuvasti meneillään monenlaisia vauhdikkaita pelejä. Katupelit ja -leikit ovat paitsi hauskoja, suosittuja myös siksi, että niissä ei vaadita kalliita laitteita tai varusteita: peltipurkki, pitkä kangaskuminauha tai asfalttiin maalattu kenttä riittävät.

Eräs peleistä on tumbang preso, joka tarkoittaa vangin taltuttamista. Pelissä pyritään osumaan sandaalia heittämällä kadulle asetettuun peltipurkkiin, jota yksi pelaajista vartioi. Purkki on vanki, jonka virkaa yleensä toimittaa tyhjä 250 millilitran maitopurkki. Manilan kaduilla pelataan yhteensä yli 50:tä vastaavaa perinteistä peliä, jotka ovat periytyneet sukupolvelta toiselle.

(MTV3 - AP)

Manilassa pelataan ja leikitään innolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme