Mainos
Mainos

Perry rauhoitteli Baltian maita

Yhdysvaltain puolustusministeri William Perry on lähettänyt Baltian maiden johtajille kirjeen, jossa hän vakuuttaa, että maat voivat päästä Naton jäseniksi. Perry aiheutti viime kuussa kohua Baltiassa sanomalla, etteivät Viro, Latvia ja Liettua ole vielä kypsiä Naton jäseniksi.

Liettuan puolustusministeriö vahvisti tänään, että Perry on lähettänyt kirjeen. Siinä hän sanoo, että eräät viestimet ja diplomaatit ovat tulkinneet väärin hänen lausuntoaan. Perry sanoi viime kuussa Norjassa, etteivät Baltian maat ole valmiit Naton jäseniksi, koska ne eivät kykene puolustamaan muita jäsenmaita.

Kirjeessään Perry totesi, että vaikka Viro, Latvia ja Liettua eivät olekaan nyt valmiit jäseniksi, Yhdysvallat haluaa työskennellä yhdessä niiden kanssa maiden puolustusvalmiuden nostamiseksi.
-Painotan sanoneeni ja uskovani, että Baltian mailla on täydet mahdollisuudet tulla Naton jäseniksi ja että odotan päivää, jolloin ne kaikki ovat jäseniä, Perry kirjoitti.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme