Mainos
Mainos

Persson harkitsee jatkoa puoluejohtajan pestilleen

Ruotsin pääministeri Göran Persson suhtautuu varovaisen myönteisesti ajatukseen jatkaa sosiaalidemokraattien puoluejohtajana vielä ensi vuosikymmenelläkin.

Ruotsin pääministeri Göran Persson sanoo lehtihaastattelussa, että hän saattaisi jatkaa sosiaalidemokraattisen puoleen johdossa vuoden 2010 valtiopäivävaalien jälkeenkin, jos äänestäjät antavat hänelle tukensa.

-En sulje sitä täysin pois, hän sanoi Sydsvenska Dagbladet -sanomalehden julkaisemassa haastattelussa.

Perssonin jatkohaluja on arvailtu Ruotsissa ulkoministeri Anna Lindhin murhan jälkeen, koska sosiaalidemokraattisella puolueella ei ole selkeätä kärkiehdokasta Perssonin seuraajaksi.

-Oli hyvin turvallista, kun tiedossa oli henkilö, joka tarttuisi työhön, jos olisin halunnut lopettaa tai minulle olisi sattunut jotain. Se turvallisuus katosi, Persson sanoi viitaten Lindhin kuolemaan.

Sosiaalidemokraattisen puolueen seuraavaksi johtajaksi on veikkailtu muun muassa maan EU-komissaaria Margot Wallströmiä.

(MTV3-TT-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme