Mainos
Mainos

Persson jatkaa pääministerinä ensi vaaleihin

Ruotsin pääministeri Göran Persson on valmis jatkamaan pääministerinä ainakin seuraaviin vaaleihin saakka.

Dagens Nyheter -lehden verkkonumeron haastattelussa Persson ilmoitti haluavansa jatkaa pääministerinä ja puoluejohtajana ainakin vuoden 2006 parlamenttivaaleihin saakka. Persson kertoi tuntemuksistaan lehdelle "poliittisen elämänsä pahimman vuoden" päätteeksi.

-En tule kokemaan pahempaa (vuotta), hän sanoi ja kertoi olleensa lokakuussa niin masentunut, ettei työnteosta meinannut tulla mitään.

Kaiken varjoonsa jättänyt tapahtuma oli Perssonin mielestä ulkoministeri Anna Lindhin murha.

-Palaan siihen jatkuvasti, hän totesi.

Pääministerin vuotta synkisti myös tappio kansanäänestyksessä, joka järjestettiin Ruotsin liittymisestä EU:n yhteisvaluuttaan. Myös talouden heikot suhdannenäkymät ovat heittäneet varjon Perssonin vuoteen. Hän on kuitenkin päättänyt jatkaa tehtävissään seuraaviin vaalehin ja tarvittaessa sen jälkeenkin.

-Tässä on olemassa myös moraalinen näkökohta. Olen pyytänyt kansalta valtakirjaa ja kun olen sen saanut, olisi outoa, jos en sitä käyttäisi, hän sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme