Mainos
Mainos

Persson: Ruotsi tutkii yhteydet natsi-Saksaan

Pääministeri Göran Persson on luvannut, että Ruotsi tutkii yhteytensä natsi-Saksaan ja juutalaisten joukkotuhoon. Persson antoi lupauksensa eilen sen jälkeen, kun tv-dokumentissa oli kerrottu ainakin 260 ruotsalaisen olleen Hitlerin eliittikerhon Waffen SS:n jäseniä.

Ennen pääministerin lupausta viisi seitsemästä puolueesta oli vaatinut nopeita toimia yhteyksien selvittämiseksi. Aiemmin myös natseja oikeudenkäynteihin metsästävä Simon Wiesenthal -keskus oli pyytänyt Perssonilta virallista tutkimusta asiasta.

Aihe on arka, sillä Ruotsi isännöi tammikuun lopussa Tukholmassa kansainvälistä juutalaisten joukkomurhaan liittyvää konferenssia. Ruotsi on jo saanut osakseen kansainvälistä kritiikkiä, koska se ei ole muuttanut lakejaan niin, että natsirikolliset saataisiin oikeuteen. Nykyisten lakien mukaan rikokset vanhenevat 25 vuodessa. Persson sanoi kuitenkin torstaina olevansa omalta osaltaan halukas lakimuutoksen tekemiseen.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme