Mainos
Mainos

Persson taivuttelee ruotsalaisia euron kannalle

Ruotsin sosiaalidemokraattinen puolue on julkaissut euroäänestyksen varalle vaaliohjelman, jonka avulla kansalaiset pyritään saamaan yhteisvaluutan kannattajiksi.

Ruotsin pääministeri Göran Persson on jatkanut kampanjointiaan yhteisvaluutta euron puolesta. Sosialidemokraattinen puolue julkaisi kolmiosaisen vaaliohjelman euroäänestyksen varalle, jonka turvin pyritään taivuttelemaan kuluttajia ja pienyrittäjiä euron kannalle.

Monet ovat pelänneet euron tulon nostavan kulutustavaroiden hintoja, joten ohjelmassa esitetään erityisen hinta- ja kilpailuneuvoston perustamista valvomaan vähittäiskauppaa sekä mm. pankki- ja rakennusalaa sekä hotelli- ja ravintolapalveluita.

-Jotta kuluttajat saisivat täyden hyödyn yhteisvaluutasta, perustetaan erityinen hinta- ja kilpailuneuvosto, Persson sanoi. Vaaliohjelman kahdessa muussa kohdassa luvataan luoda keskus koordinoimaan ja syventämään Itämeren alueen euromaiden yhteistyötä sekä lisätä pienille vientiyrityksille annettavaa tukea ja neuvontaa.

Eilen julkaistun tutkimuslaitos Sifon kyselyn mukaan 49 prosenttia ruotsalaisista äänestäisi nyt euron käyttöönottoa vastaan ja 34 prosenttia puolesta. Persson uskoi edelleen, että tilanne on käännettävissä voitoksi.

-Olen varma siitä, että mielipiteet voivat muuttua. Ei-puoli saattaa johtaa tänään, mutta äänestykseen on vielä neljä viikkoa ja sinä aikana kyllä-äänet voivat hyvinkin nousta voittoon, Persson sanoi.

(MTV3-STT-AFP-TT)

(Kymmenen uutiset 16.08.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme