Mainos
Mainos

Persson uskoo Suomen saavan elintarvikeviraston

Ruotsin pääministeri Göran Persson uskoo, että EU:n elintarvikevirasto sijoitetaan Suomeen, vaikka päätöstä ei vielä Laekenin huippukokouksessa saatukaan aikaiseksi.

Turussa vieraillut Persson painotti, että viraston sijoittamisesta on päätettävä itsenäisenä asiana, eikä sitä saa kytkeä muiden mahdollisten virastojen perustamiseen. Perssonin mukaan EU saisi kyseenalaista kunniaa, jos se ryhtyisi perustamaan uusia virastoja "lohdutuspalkintona" niille, jotka eivät saa haluamaansa.

-Pohjimmiltaan on kysymys verovarojen käytöstä, joten on tehtävä viisaita päätöksiä, totesi Persson. Persson vieraili Turussa ekumeenisen rauhanjulistuksen nauhoitustilaisuudessa.

(STT)

Huippukokouksessa esitettyjen uusien EU-virastojen vaatimat rahat ja työntekijämäärät ovat täysin auki. Laekenissa esitetyt toistakymmentä uutta virastoa kaksinkertaistaisivat EU:n virastojen määrän.

Suomen mielestä puheenjohtajamaa Belgia halusi jakaa valtioiden kesken virastoja, joiden suunnittelu on vielä aivan alkutekijöissään.

(Yhdeksän uutiset 17.12.2001)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme