Mainos
Mainos

Perssonin Emu-puheista kohu Ruotsissa

Ruotsissa on noussut kohu pääministeri Göran Perssonin viikonvaihteessa antamista Emu-lausunnoista. Perssonin mukaan Ruotsi ei voi "elää kielteisen Emu-päätöksen kanssa".

Persson sanoi lauantaina useille viestimille, ettei Ruotsi voi "elää kielteisen Emu-päätöksen kanssa" ja että ei-puolen voitto kansanäänestyksessä johtaisi todennäköisesti uuteen äänestykseen.

Sekä Emun kannattajat että vastustajat ovat arvostelleet rankasti pääministeriä. Lausuntoja on tulkittu niin, että Ruotsissa tullaan äänestämään Emusta kunnes kansan vastaus on myönteinen.

Keskustapuolueen puheenjohtaja Maud Olofsson katsoo, että Persson on lausunnollaan nakertanut ensi syksyn kansanäänestyksen uskottavuutta. Ympäristöpuolueen Peter Erikssonin mukaan Persson viestittää lausunnoillaan, ettei kansanäänestyksen tuloksella ole mitään merkitystä.

Myös Perssonin omat puoluetoverit ovat närkästyneitä. Sosiaalidemokraattien Emu-vastarintaa johtava kansanedustaja, professori Sören Wibe pitää pääministerin lausuntoja onnettomina.

-Hän yrittää aliarvioida ihmisten älykkyyttä ja arvostelukykyä. Se on äärimmäisen onnetonta, sanoi Wibe tänään.

Valtiotieteilijä Sören Holmberg arvioi, että Perssonin lausunnot hyödyttävät ennen muuta Emun vastustajia.
-Tällainen saa ihmiset liikkeelle ja herättää vihaa, sanoi professori Holmberg Göteborgin yliopistosta.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme