Mainos
Mainos

Peru: Loistavan polun kakkosmies pidätetty

Perun viranomaiset ovat pidättäneet sissijärjestö Loistavan polun toiseksi korkeimman komentajan. Poliisi pidätti Pedro Domingo Quinterosin pääkaupungin Liman hökkelialueella.

Quinterosin pidätyksestä kertoi presidentti Alberto Fujimori viime yönä Suomen aikaa. Quinterosia pidetään sissijärjestön johtajan Oscar Ramirez Durandin oikeana kätenä, ja hänen pidätyksensä lisää toiveita myös Ramirezin joutumisesta satimeen. Entistä peruskoulun opettajaa Quinterosia pidetään Loistavan polun viime vuosien strategisena aivona. Sissiliike on jatkanut taisteluaan Perun viranomaisia vastaan pitkälti hänen vaikutuksestaan siitä huolimatta, että myös sissien omista riveistä on noussut vaatimuksia rauhan telkemisestä.

Loistava polku on yksi maailman väkivaltaisimmista sissiliikkeistä, jonka kohteina ovat olleet mm. ulkomaalaiset turistit. Järjestön ylin johtaja Abimael Guzman pidätettiin vuonna 1992. Nyt pidätetty Quinteros kuuluu Loistavan polun perustajajäseniin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme