Mainos
Mainos

Peru sallii huumekoneiden ampumisen taivaalta

Perussa on hyväksytty laki, joka sallii maan armeijan ampua huumeiden salakuljettamisesta epäillyt koneet taivaalta.

Lailla pyritään suitsimaan rehottavaa kokaiinin salakuljetusta.

Maan kongressi hyväksyi lain yksimielisesti, mutta presidentin tulee vielä vahvistaa se.

Vastaava laki oli voimassa Perussa jo aiemmin, mutta siitä luovuttiin vuonna 2001 sen jälkeen, kun Perun armeijan kone ampui alas lähetyssaarnaajia kuljettaneen pienkoneen.

Perua huumekaupan kitkemisessä avustava Yhdysvallat vastustaa lupaa ampua huumekoneita. Lain vahvistaminen saattaakin vaarantaa avustusten saamisen Yhdysvalloista.

Perun mukana sillä on kuitenkin hyvin vähän keinoja taistella salakuljetusta vastaan, jos se ei voi uhata rikollisia voimakeinoilla. Suurin osa Perusta muualle maailmaan salakuljetettavasta kokaiinista matkaa rajan yli juuri lentokoneilla.

Perun viranomaiset ovat muun muassa tuhonneet laittomia kiitoteitä, mutta salakuljettajat rakentavat tuhottujen tilalle nopeasti uusia.

Yhdysvaltain sisäministeriön mukaan Peru on maailman suurin kokaiinin tuottaja. Vuonna 2014 maasta arvioidaan lennätetyn pienkoneilla yli 180 tonnia kokaiinia.

Huumeet kuljetetaan lähinnä Boliviaan, mistä ne salakuljetetaan edelleen Brasiliaan ja markkinoille Eurooppaan ja Aasiaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme