Mainos
Mainos

Peru yrittää saada Chilen luovuttamaan Fujimorin

Ihmisoikeusrikkomuksista ja korruptiosta syytetty Perun entinen presidentti Alberto Fujimori yritetään saada oikeuden eteen Peruun.

Perun hallitus on hyväksynyt 12-kohtaisen syytelistan maan entistä presidenttiä Alberto Fujimoria vastaan. Peru yrittää saada syytteiden avulla naapurimaansa Chilen luovuttamaan sille Fujimorin, joka on pidätettynä Chilessä.

Fujimoria syytetään presidenttiaikana tehdyistä ihmisoikeusrikoksista ja korruptiosta. Fujimori pidätettiin Chilen pääkaupungissa Santiagossa marraskuun alussa Perun hallituksen pyynnöstä, kun hän saapui maahan Japanista.

Fujimorin tarkoitus oli osallistua Perussa vuonna 2006 pidettäviin presidentinvaaleihin. Korruptiotapauksia tutkiva syyttäjä Antonio Maldonado kertoi uutistoimisto AFP:lle, että syytelistan yksityiskohdat julkaistaneen lauantaina.

Maldonadon mukaan luovuttamistoimenpiteitä päästään valmistelemaan, kun syytteet julkistetaan virallisesti. Fujimori oli Perun presidentti vuosina 1990-2000.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme