Mainos
Mainos

Peru yrittää suojella Machu Picchua

Asiantuntijoiden mukaan turismi ja maanvyörymät ovat vaurioittaneet Machu Picchua. Rauniokaupungissa vierailee vuosittain puoli miljoonaa turistia.

Peru yrittää suojella historiallista Machu Picchun rauniokaupunkia. Maan kulttuuri-instituutti on jättänyt YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestölle Unescolle suunnitelman Machu Picchun kunnossapitämisestä.

Suojelutoimien kustannusarvio on yli 100 miljoonaa euroa. Muun muassa rauniokaupungin maanpinnan liikkeitä aletaan tarkkailla satelliitilla.

Hankkeen taustalla on pelko siitä, että inkapyhäkkö menettää asemansa maailmanperintökohteena. Unescon asiantuntijoiden mukaan turismi ja maanvyörymät ovat vaurioittaneet Machu Picchua.

Rauniokaupungissa vierailee vuosittain puoli miljoonaa turistia. Andien vuoristossa noin 2600 metrin korkeudessa sijaitsevat rauniot löydettiin vuonna 1911.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme