Mainos
Mainos

Perulainen matkustajakone syöksyi mereen

Perulainen Boeing 757-200 -matkustajakone putosi mereen tänä aamuna vajaat sata kilometriä maan pääkaupungista Limasta luoteeseen. AeroPeru-lentoyhtiön mukaan koneessa oli 61 matkustajaa ja yhdeksän hengen miehistö, ja illansuussa näytti siltä, että kaikki koneessa olijat saivat surmansa.

Aiemmin päivällä pelastustyöntekijät ilmoittivat havainneensa elonmerkkejä meressä turmapaikalla. Myöhemmin toiveet henkiinjääneiden löytämisestä hiipuivat, kun paikalle saapuneista helikoptereista havaittiin vain öljyläikkiä ja matkatavaroiksi arveltuja esineitä. Turmapaikalla vallitsi sankka sumu, joka hidasti helikopterien ja pelastusveneiden pääsyä paikalle.

Lentoyhtiön edustajan mukaan turma johtui "teknisestä viasta". Poliisin edustaja puolestaan arveli, että kone syöksyi mereen kokonaisena ja upposi saman tien. Kone ilmoitti noustuaan teknisistä ongelmista ja menetti yhteyden lennonjohtoon runsas puoli tuntia nousun jälkeen. Lentoyhtiö ei julkistanut koneessa olleiden kansallisuuksia.

Koneen tyypistä ja siinä olleiden ihmisten määrästä annettiin aiemmin ristiriitaisia tietoja. Pelastusviranomaiset uskoivat ensin, että pudonnut kone oli tyyppiä Boeing 747 - eli jumbojetti - ja että siinä oli yli 200 matkustajaa. AeroPerun edustajat kiistivät myöhemmin tiedot. He selittivät, että Limaan oli saapunut Miamista Boeing 757-200-tyyppinen kone, josta poistui tuntematon määrä matkustajia. Loput matkustajat jatkoivat lentoa toisella samantyyppisellä AeroPerun koneella kohti Chilen pääkaupunkia Santiagoa.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme