Mainos
Mainos

Perun presidentinvaalit toiselle kierrokselle – ennakkosuosikilla synkkä perhetausta

Perussa presidentinvaalit menevät toiselle kierrokselle, koska kukaan ehdokkaista ei saanut yli 50:tä prosenttia äänistä eilisessä äänestyksessä.  

Ensimmäisellä kierroksella eniten ääniä sai vaalien ennakkosuosikki, konservatiivien Keiko Fujimori. Hänen kannatuksensa oli ovensuukyselyjen mukaan hieman alle 40 prosenttia, kun kaikista äänistä oli laskettu viidennes.

Fujimorin haastajaksi toiselle kierrokselle näyttää nousevan keskustalainen ex-pääministeri Pedro Pablo Kuczynski. Osittaisten tulosten mukaan hänen kannatuksensa on noin 25 prosenttia.

Fujimorin ehdokkuus on herättänyt Perussa ristiriitaisia tunteita, sillä hänen isänsä, entinen presidentti Alberto Fujimori istuu vankilassa 25 vuoden tuomiota ihmisoikeusrikoksista. Jos Fujimori voittaa, hänestä tulee Perun ensimmäinen naispresidentti.

Myös koko vaaliprosessia on arvosteltu, koska uuden, tiukan vaalilain takia puolet ehdokkaista joutui keskeyttämään kampanjansa tai siirrettiin syrjään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme