Mainos
Mainos

Pesemätön salaatti saattoi tappaa kolme Saksassa

Saksan kuluttajaviranomaiset kehottavat pesemään salaatin ja vihannekset ruokamyrkytyksen välttämiseksi. Kolmen ihmisen epäillään kuolleen kolibakteerin aiheuttamaan myrkytykseen.

Viranomaisten mukaan uusimmat tapaukset johtuvat lehtisalaatin, tomaatin ja kurkun saastumisesta Ehec-bakteerista.

Kuluttajia kehotetaan pesemään etenkin Saksan pohjoisosissa tuotetut vihannekset erityisen hyvin, sillä useimmat ruokamyrkytysepäilyt on raportoitu tältä alueelta.

Terveysviranomaisten mukaan ainakin 140 ihmistä on sairastunut vakavasti ja kolme on kuollut. Yleensä lapset ovat suurimmassa vaarassa, mutta nyt myrkytyksen ovat saaneet lähinnä aikuiset naiset.

Myrkytys voi johtaa munuaisten vajaatoimintaan, kouristuskohtauksiin ja jopa halvaukseen

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme