Mainos
Mainos

Pettersson taas oikeuden eteen?

Ruotsin korkein oikeus päättää alkavalla viikolla, voidaanko Christer Petterssonia vastaan aloittaa uusi oikeudenkäynti Olof Palmen murhasta. Näin kertoi Ruotsin uutistoimisto TT tänään.

Ruotsin syyttäjäviranomaiset esittivät jo joulukuussa, että Petterssonia vastaan nostetaan uudelleen murhasyyte, koska jutussa oli saatu paljon uusia todisteita. Mikäli korkein oikeus suostuu syyttäjien esitykseen, on kaksi mahdollisuutta: joko syytettä ryhdytään käsittelemään hovioikeudessa tai sitten hovioikeus siirtää syytteen käsittelyn Tukholman käräjäoikeudelle.

Pettersson tuomittiin Palmen murhasta elinkautiseen 1988, kaksi vuotta murhan jälkeen, mutta valituksen jälkeen hovioikeus vapautti miehen todisteiden puutteessa. Poliisi on vuosikausia ollut vakuuttunut siitä, että Christer Pettersson on heidän etsimänsä mies. Pettersson on tällä haavaa vapaalla jalalla ja kiistää edelleen osallisuutensa murhaan.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme