Mainos
Mainos

Pidätyksiä Putinin vastaisessa mielenosoituksessa

Pidätettyjä on noin 50. Pietarissa osoitti mieltään eri arvioiden mukaan 2000-5000 ihmistä.

Venäjän poliisi on pidättänyt Pietarissa noin 50 mielenosoittajaa, jotka vastustivat presidentti Vladimir Putinin entistä tiukempaa otetta vallasta. Putinin vastaiseen mielenosoitukseen osallistui eri arvioiden mukaan 2000 - 5000 ihmistä.

Eri poliittisia suuntauksia edustavat mielenosoittajat huusivat Putinin vastaisia iskulauseita ja osa heilutti käsissään soihtuja. Mielenosoittajat murtautuivat läpi poliisin tiesulun ja marssivat pitkin Nevski Prospektia Pietarin keskustassa.

Viranomaiset olivat kieltäneet mielenosoitusmarssin, mutta se ei estänyt protestoijia. He ennättivät marssia parin kilometrin mittaisen matkan ennen kuin sadoista mellakkapoliiseista ja panssaroiduista ajoneuvoista koottu rintama pysäytti heidät.

Johdon vastustus on Venäjällä varsin vähäistä. Mielipidemittausten mukaan suuri enemmistö äänestäjistä tukee Putinin valta-asemaa.

Venäjällä pidetään ensi vuonna presidentinvaalit. Putin ei enää perustuslain mukaan saa asettua ehdolle, mutta tarkkailijat odottavat hänen nimittävän seuraajan itselleen Kremlin sisäpiiristä.

(MTV3-STT–DPA–AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme