Mainos
Mainos

Pienen pojan epätoivo - kiusattu 10-vuotias riisti henkensä

Britanniassa 10-vuotiaan koulupojan itsemurha johti laajaan tutkintaan, jonka kautta on paljastunut lukuisia viranomaisten laiminlyöntejä.

10-vuotias Harry löydettiin kuolleena huoneestaan syyskuussa 2010. Tapauksen tutkinnassa on paljastunut useita tilanteita, joissa viranomaiset olisivat voineet auttaa surulliseksi, yksinäiseksi ja ahdistuneeksi kuvailtua pikkupoikaa, mutta kukaan ei osannut puuttua tilanteeseen oikein.

Tänään julkistetussa raportissa todetaan, että "keskeiset sosiaaliviranomaiset epäonnistuivat pojan hoidossa".

Poika oli diagnosoitu masentuneeksi ja käyttäytymishäiriöiseksi, itsetuhoiseksi ja kiusatuksi. Hänelle määrättiin erilaisia lääkkeitä. Hän tapasi myös lastenpsykiatrin.

Raportissa todetaan, että eri tahojen yhteistyö oli kuitenkin huonoa ja useita laiminlyöntejä tapahtui pojan hoidossa. Poikaa hoitava taho oli erikoistunut aikuisten potilaiden hoitoon, joten pienen pojan vaatimat toimenpiteet jäivät tekemättä. Raportissa todetaan, että pojan ääni ja toiveet kaikuivat paikassa kuuroille korville.

Raportissa poikaa kuvaillaan erittäin haavoittuvaiseksi lapseksi, joka ei kokenut itseään rakastetuksi tai halutuksi. Pojan vanhemmat eivät tukeneet lasta, mutta viranomaiset eivät asettuneet tilanteessa pojan puolelle.

Lisäksi on epäilty, että pojan vahvalla lääkityksellä olisi osansa itsemurhassa. Pojan elimistöstä mitattu lääkemäärä ylittää aikuispotilaille suositellut rajat. Tapaus onkin herättänyt Britanniassa keskustelua lapsille määrättävistä mielialalääkkeistä.

Raportin loppupäätelmä on, että yksikään viranomainen ei yksinään ole syyllinen pojan epätoivoiseen tekoon. Sen mukaan kaikkien lastensuojelussa mukana olevien tahojen on syytä katsoa peiliin pikkupojan traagisen lopun vuoksi.

Tapauksesta kertoo brittilehti Daily Mail.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme