Mainos
Mainos

Pieni kulkukissa Pooh sai uudet takajalat – etsii nyt kotia

Bulgarialainen klinikka etsii uutta kotia Pooh-kissalle, joka on saanut jalkaproteesin.

Pooh oli menettänyt jalkansa tieliikenneonnettomuudessa, mutta on nyt saanut harvinaisessa operaatiossa itselleen uudet jalat.

Vuoden ikäinen kulkukissa Pooh löydettiin loukkaantuneena huhtikuussa.

– Teimme sille proteesin jalkoihin. Tällainen on jo hyvin yleistä ihmisillä, toivottavasti pian myös eläimillä. Maailmanlaajuisesti on ammattilaisia esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa, ja nyt teimme jotain samanlaista täällä Bulgariassa. Olemme tästä hyvin ylpeitä, sanoo eläinkirurgi Vladislav Zlatinov.

Uusi tassu Steven-pennulle

Zlatinovin mukaan Pooh-kissa voi hyvin. Mutta se ei voi palata entiseen elämäänsä nukkumaan ulkosalle ja nappaamaan ruokaa kyläläisiltä. Sen takia sille etsitäänkin uutta kotia, ja hakijoita on ollut muutamia.

– Se (leikkaus) oli menestys. Se antaa toivoa muillekin, Zlatinov sanoo Poohin jahdatessa leluhiirtä hänen jaloissaan.

Zlatinov oli seuraamassa johtavaa eläinkirurgi Noel Fitzpatrickia vuonna 2009 tämän laittaessa uudet takajalat kissalle Iso-Britanniassa. Poohin operaation jälkeen Zlatinov on asentanut uuden tassun kahdeksan kuukauden ikäiselle Steven-kissalle.

Sekä Poohin että Stevenin toi klinikalle hyväntekeväisyysjärjestö, joka myös maksoi eläinten leikkaukset. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme