Mainos
Mainos

Pietarin kuvernöörin salamurhahanke paljastui

Keskiviikkona pidätetyiltä miehiltä takavarikoitiin käsikranaatteja ja muoviräjähteitä, kertoo maan turvallisuuspalvelu.

Venäjän poliisi on paljastanut salamurhahankkeen, jonka kohteena oli Pietarin kuvernööri Valentina Matvijenko.

Maan turvallisuuspalvelun FSB:n mukaan hankkeen valmistelusta epäiltynä on pidätetty kaksi henkilöä. Heidän nimiään tai hankkeen yksityiskohtia ei ole kerrottu tarkemmin julkisuuteen. Pidätetyt ovat Venäjän kansalaisia, ja heidät otettiin kiinni keskiviikkona. Miehiltä takavarikoitiin kaksi käsikranaattia ja yli puoli kiloa muoviräjähteitä.

Matvijenko on kertonut tietävänsä pidätyksistä. Hänellä ei kuitenkaan ole suunnitelmissaan tiukentaa omia turvatoimiaan.

- Olen perillä tästä tiedosta, mutta en voi kommentoida ennen kuin tutkimukset on saatu päätökseen, uutistoimisto Interfax kertoo hänen sanoneen.

Matvijenko on presidentti Vladimir Putinin läheinen liittolainen ja yksi Venäjän vaikutusvaltaisimpia naispoliitikkoja.

Ukrainassa syntynyt Matvijenko toimi aiemmin diplomaattina. Pietarin kuvernöörinä hän on työskennellyt päämäärätietoisesti lisätäkseen kaupungin merkitystä kaupallisena ja poliittisena keskuksena.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme