Mainos
Mainos

Pietarin Pyhän kolminaisuuden kirkko vaurioitui palossa

Palo on alustavien tietojen mukaan saanut alkunsa kirkossa meneillään olevista restaurointitöistä.

Pietarin Pyhän kolminaisuuden kirkko on vaurioitunut vakavasti illansuussa alkaneessa tulipalossa. 1800-luvun alkupuolella rakennetun viisikupolisen kirkon suuri keskuskupoli on romahtanut kokonaan, ja kirkon sisällä oleva irtaimisto on suureksi osaksi tuhoutunut.

Pyhän kolminaisuuden katedraali on Pietarin kuuluisimpia kirkkoja ja rakennuksena mittaamattoman arvokas. Kirkko on rakennettu vuosina 1828-1835. Kirkon suunnitteli arkkitehti Vasili Stasov, ja se palveli vallankumoukseen asti sotilaskäytössä. Rakennukseen mahtuu 3000 henkeä.

Vallankumouksen jälkeen kirkko rappeutui huonoon kuntoon ja toimi muun muassa teatterivarastona. Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen rakennus restauroitiin entiseen loistoonsa.

Kirkossa tehdään edelleen restaurointitöitä, ja ensimmäisten arvioiden mukaan näillä töillä olisi tekemistä palon syttymissyyn kanssa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme