Mainos
Mainos

Pietarissa pidätettiin kymmeniä opposition edustajia

Mielenosoittajien tarkoituksena oli marssia Talvipalatsille osoittamaan mieltään presidentti Vladimir Putinin politiikkaa vastaan.

Venäjän Oikeistovoimien liiton presidenttiehdokas Boris Nemtsov on vapautettu Pietarissa. Hän kertoi vapauttamisestaan itse uutistoimisto AFP:lle.

Nemtsov osallistui luvattomaan opposition marssiin, jonka reitti oli suunniteltu kulkevaksi Talvipalatsille. Lupa oli annettu kokoontumiseen toisaalle Pietarissa.

Yhteensä poliisi pidätti 150 luvattomaan mielenosoitukseen osallistunutta. Pidätettyjen joukossa on muu muassa liberaalin Jabloko-puolueen, Oikeistovoimien liiton ja kielletyn Kansallisbolshevistisen puolueen jäseniä, kertovat uutistoimistot.

Mielenosoittajien tarkoituksena oli marssia Talvipalatsille, vaikka lupa oli annettu vain kokoontumiseen toisessa paikassa.

Pietarin poliisista kerrottiin uutistoimisto Itar-Tassille, että luvattoman marssin yrittämisestä pidätetyt saattavat saada sakkoja tai pysyä pidätettyinä.

Mellakkapoliisi oli asettunut koko Nevski Prospektin varrelle ja sen sivukaduille ennen mielenosoitusmarssin alkua.

- He ovat aloittaneet sotilasoperaation kaupungissa, sanoi mielenosoituksen järjestäjiin kuuluva Olga Kurnosova.

- Viranomaiset pelkäävät ihmisiä, jotka eivät halua tukea Putinin kohdistuvaa henkilöpalvontaa, Kurnosova jatkoi.

Pietarin mielenosoitukseen odotettiin muutamaa tuhatta mielenosoittajaa.

Suomalaisilla ei ole hätää Pietarissa

Ulkoministeriön tietojen mukaan suomalaisilla ei ole Pietarissa hätää kaupungissa meneillään olevan mielenosoituksen vuoksi. Suomen Pietarin-pääkonsulaatti seuraa tilannetta.

Tarvittaessa ministeriö päivittää matkustusohjeita nettisivulleen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme