Mainos
Mainos

Pietarissa taas mielenosoitus

Arviolta viitisentuhatta ihmistä osallistui päivällä mielenosoitukseen Pietarissa vastustaen terveydenhuollon uudistuksia. Uudistusten myötä eläkeläisiltä poistuu oikeus ilmaisiin lääkkeisiin.

Tuhannet ihmiset vaativat jälleen Pietarissa sosiaalietuisuuksiensa palauttamista ja syyttivät presidentti Vladimir Putinia diktaattorimaisista otteista. Samanlaisia mielenosoituksia järjestettiin myös muun muassa Moskovassa.

- Putin on pystyttänyt diktatuurin, joka on riistänyt kansalaisilta heidän oikeutensa ja joka hallitsee kaikkea, mukaan lukien tuomioistuimia ja tiedotusvälineitä, sanoi Pietarissa marssinut liberaalisen Jabloko-puolueen jäsen.

Pietarin mielenosoitukseen osallistui arviolta 5000 ihmistä. Heidän joukossaan oli myös kommunisteja, sotilaiden äitejä, opiskelijoita ja eläkeläisiä. Marssijat vastustivat perusterveydenhuollon uudistuksia, jotka muun muassa vievät eläkeläisiltä ilmaiset lääkkeet. Heidän mukaansa luvatut rahakorvaukset ja eläkkeiden korotukset eivät korvaa vanhojen etuisuuksien menettämistä.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme