Mainos
Mainos

Kirppikseltä tingattu taulu ei kelvannut edes murtovarkaalle – kaupataan nyt huippuhintaan

Kun Yhdysvalloissa Batesvillessä asuva Jesse Ronnebaum osti vanhan, repaleisen taulun pihakirppikseltä noin vuosikymmen sitten, hän tinkasi myyjältä taulun puoleen hintaan – 50 sentillä pyydetyn dollarin sijaan.

Tingitty hinta ei jäänyt ainoaksi hyväksi kaupaksi taulun suhteen. Ronnebaum on nimittäin myymässä teosta nyt huutokaupassa, jossa sen hinnan uskotaan nousevan jopa 10 000 dollariin. Tapauksesta uutisoi Fox59.

Ronnebaum ei osaa kertoa, miksi kiinnostui alun perin nuhjuisesta taulusta. Kuvassa on seitsemän miestä, jotka seisovat biljardipöydän edessä. Jokaisen miehen yläpuolella on maalipaletti, joissa lukee kaksi nimeä kussakin. Taulu päätyi Ronnebaumin seinälle ja säilyi miehen omistuksessa noin vuosikymmenen, selviten muutoista ja jopa murtovarkaudesta.

Hieman yli viikko sitten Ronnebaum kiinnitti huomiota taulussa olevaan tekstiin “Palette and Chisel Club 1910″. Tekstin perusteella Ronnebaum alkoi selvittää netissä taulun taustoja ja havaitsi pian, että taululla oli yhteys kuuluisaan chigacolaiseen taideyhteisöön.

Kävi ilmi, että kaikki taulussa esiintyvät seitsemän miestä olivat taiteilijoita, jotka ovat kukin vuorollaan maalanneet taulua. Yksi taulua maalanneista taiteilijoista on Victor Higgins, jonka työt ovat huippuarvokkaita.

Tajuttuaan taulunsa mahdollisen arvon, Ronnebaum otti yhteyttä Indianapolisissa asuvaan taidegallerian omistajaan Curt Churchmaniin. Yhdessä miehet suunnittelivat restauroivansa taulun ja laittavansa sen sitten myyntiin huutokauppaan.

Koska taulua on ollut maalaamassa peräti seitsemän taiteilijaa, tekee se siitä ainutlaatuisen – mutta myös mahdollisesti vaikeamman myydä.

– Jos tämä olisi Victor Higginsin teos, se voisi olla satojen tuhansien arvoinen, mutta se ei ole Victor Higginsin teos eikä L.O. Griffithin teos. Se on heidän kaikkien tekemä, Churchman kertoi Foxin haastattelussa.

– Uskon, että hyvänä päivänä voimme saada siitä 10 000 dollaria, ehkä enemmän jos se herättää kiinnostusta.

Joka tapauksessa taulu on huomattavasti arvokkaampi kuin Ronnebaum oli uskonutkaan.

– Tämä on tuhkimotarina, Churchman totesi.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme