Mainos
Mainos

Piinaavatko harvat ja uimataidottomat siittiöt? Kohta älypuhelimesi kertoo sen

Taiwanilainen start-up -yritys toivoo tekevänsä iSperm -nimisestä laitteesta kymmenien miljardien bisneksen.

Aidmics -niminen yritys on kehittänyt tabletti- ja älypuhelinyhteensopivan laitteen, joka mittaa siittiöiden määrää spermasta.

Laite on ensimmäinen laatuaan, jolla käyttäjä voi kotikonstein saada välittömästi tiedon hedelmällisyydestään. Käyttäjä myös näkee kupeidensa hedelmät, eli spermassa uivat siittiöt, live-kuvassa.

iSperm kehitettiin alunperin karjankasvattajien käyttöön. Nyt laitteen kehittäjä, Agean Lin, sanoo tähyävänsä Yhdysvaltain markkinoille. Eikä ainoastaan karjatalousmarkkinoille, vaan myös kotitalousmarkkinoille.

– Yhdysvalloissa joka kuudennella pariskunnalla on ongelmia tulla raskaaksi, Lin sanoo.

Hedelmällinen miljardibisnes

Laitteelle povataan kovia markkinoita: maailmanlaajuisesti hedelmöitysbisneksen arvo on liki 37 miljardia euroa.

iSpermin toimintalogiikka on yksinkertainen: pieni mikroskooppi suurentaa pipettiin kerätyt spermatipat ja esittää live-kuvan tablettitietokoneen näytöllä samalla kun sovellus laskee siittiöiden määrää ja niiden uintinopeutta. 

Syksyllä markkinoille tullutta laitetta on myyty kaksisataa kappaletta maatiloille ympäri maailmaa.

Taiwanin karjatalouden johtaja Sam Wang ylistää tuotetta.

– Onnistumisprosenttimme raskauksissa kasvoi 20 prosenttia laitteen käyttöönoton jälkeen, kertoo Wang, joka itse käyttää laitetta selvittääkseen villisikojensa hedelmällisyyttä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme