Mainos
Mainos

Näin pikkupoika sinnitteli viikon yksin – pelastumisesta kasvoi maailmanluokan uutinen

Seitsemänvuotiaan Yamato Tanookan selviytyminen viikon ajan yksin metsässä on lähes ihme. Pienen pojan katoamistarina nousi hetkessä maailmanluokan uutiseksi.

Viime viikon lauantaista tuli päivä, jollaista Tanookan perhe tuskin koskaan olisi halunnut kokea. Perhe oli viettänyt päivää metsäisellä alueella Hokkaidon saarella lähellä Komagadake-vuorta. Yhtäkkiä pieni Yamato-poika oli kadonnut.

Vanhemmat selittävät poliisille, että poika katosi metsässä, kun vanhemmat keräsivät syötäviä kasveja. Järkyttävä totuus paljastui kuitenkin hieman myöhemmin: vanhemmat olivat jättäneet pojan kurinpitomielessä autosta tien varteen. Vanhemmat olivat poissa vain muutaman minuutin, mutta sinä aikana Yamato oli kadonnut. 

Suuretsinnät, joihin osallistui yli sata ihmistä, käynnistyivät nopeasti. Aikaa kului, mutta Yamatosta ei näkynyt jälkeäkään. Pelkoa lisäsi se, että katoamisalueella liikkuu karhuja. Myös sää huoletti – öisin lämpötila voi laskea rajusti, jopa muutamaan asteeseen, ja pojalla oli yllään vain ohut t-paita ja farkut.

Pojan etsintä nousi ykkösuutiseksi Japanissa. Aihe huomattiin pian myös muualla maailmassa, ja Yamaton etsintöjä seurattiinkin monien maiden medioissa herkeämättä päivittäin.

Armeijan rakennus pelasti

Tänä aamuna perheen painajainen vihdoin päättyi. Kuin ihmeen kaupalla Yamato löytyi elossa. Kuusi päivää kateissa ollut poika kärsi löydettäessä nestehukasta ja oli nälkiintynyt, mutta olosuhteisiin nähden voi muuten hyvin.

Katoamispäivänään Yamato oli kävellyt vuoren yli ja löytänyt sen takaa armeijan harjoitusalueen. Alueella oli rakennus, jossa hän oli majaillut. Matkaa katoamispaikalta löytöpaikalle on noin viisi kilometriä. Ruokaa hänellä ei siellä ollut, mutta vettä hän oli saanut juotavakseen varaston ulkopuolella olevasta vesihanasta.

– Puolustusvoimien henkilökuntaan kuulunut henkilö avasi rakennuksen oven ja löysi pojan yllätyksekseen sieltä. Hän kysyi pojalta, onko hän Yamato, ja poika vastasi kyllä, puolustusvoimien henkilö.

Poika oli nukkunut patjalla rakennuksen lattialla. Löytymisen jälkeen Yamato vietiin helikopterilla Hakodaten sairaalaan.

"Se oli todella yliampuva"

Yamaton isä Takayuki Tanooka katuu tekoaa syvästi.

– Olemme pohtineet tekoamme ja se oli todella yliampuva. Me rakastimme häntä jo ennenkin, mutta nyt toivomme antavamme hänelle entistä enemmän huomiota, isä kuvaili.

– Minun käytökseni vuoksi poikani joutui käymään läpi kivuliaita hetkiä. Pyydän syvästi anteeksi hänen koulunsa henkilökunnalta, pelastusoperaation väeltä ja ihan kaikilta aiheuttamaani vaivaa, isä jatkoi.

Poliisi tutkii tapausta. Japanilaismedian mukaan viranomaiset harkitsevat, nostetaanko vanhempia vastaan syytteitä heitteillejätöstä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme