Mainos
Mainos

Pikkupuodin pitäjä aiheutti diplomaattikiistan

Eteläkorealainen lemmikkieläinkauppias närkästytti Kiinan opastetaululla, jossa nähtiin puhemies Maon pään tilalla koiran pää.

Eteläkorealainen pikkupuodin pitäjä on aiheuttanut diplomaattisen välikohtauksen. Kiina närkästyi, kun lemmikkieläinkaupan omistaja oli kyhännyt opastetaulun, jossa nähtiin puhemies Maon pään tilalla koiran pää.

Pilakuva parodioi Suuren ruorimiehen valokuvaa, joka sijaitsee Pekingin Tiananmenin aukiolla. Vuonna 1976 kuolleen Mao Tsetungin palsamoitu ruumis on näytteillä mausoleumissa Tiananmenillä.

Kiinan viranomaiset saivat tietää koiraopasteesta, kun kiinalainen opiskelija oli valokuvannut plakaatin Etelä-Koreassa ja pistänyt kuvan internetiin.

Seurauksena Kiina ulkoministeriö kutsui eteläkorealaisen diplomaatin puhutteluun. Siitä taas seurasi, että lemmikkikaupan pitäjä suostui kylttinsä poistamiseen.

- Ei ollut aikonut loukata koirakuvalla Kiinaa. Mielestäni kyltti vain näytti mukavalta, kauppias sanoi aseistariisuvasti.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme