Mainos
Mainos

Pikkutyttö tukehtui Kinder-yllätykseen – tapauksesta ei nosteta syytteitä

Ranskassa syyttäjät eivät aio nostaa syytteitä tapauksessa, jossa kolmevuotias pikkutyttö tukehtui Kinder-suklaamunan leluun.

Tytön äiti kertoi poliisille viime kuussa, että tyttö oli niellyt yllätysmunan lelun osaan. Tytön isoisä oli saanut osan pois lapsen kurkusta, mutta tämä oli vajonnut koomaan ja kuollut hieman sen jälkeen ranskalaisen Toulousen sairaalassa.

Tutkintaa johtava syyttäjä toteaa, ettei Kinder-munan valmistajaa voida syyttää yksinkertaisesti siksi, että lelun ympärillä on varoituslappu, joka kieltää lelun luovuttamisen alle kolmevuotiaille ja lelua saa käyttää vain aikuisen valvonnassa.

– Tutkinta on osoittanut, että lelun käyttö ei mahdollista sitä, että kuulustelisimme valmistajaa, syyttäjä Cecile Deprade toteaa tiedotteessa.

Lisäksi syyttäjä kertoi tytön leikkineen kyseisellä lelulla kuukauden päivät.

–  Tämän takia ketään ei voida syyttää turmasta.

Kinderin nettisivujen mukaan Kinder-yllätysmunia on myyty yhteensä reilu 30 miljardia ja leluja on noin 8000 erilaista.

Maanantaina Kinder-munien omistaja Ferrero tiedotti maanantaina, että asiakkaiden, erityisesti lasten, turvallisuus on aina ollut yhtiön ykkösprioriteetti. Lisäksi yhtiö muistutti, että tuotteet täyttävät Ranskan ja EU:n turvallisuusstandardit.

Kinder-yllätysmuna on kehitetty vuonna 1974.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme