Mainos
Mainos

Pilapiirtäjä Vilks: Kööpenhaminan hyökkäys ei jää viimeiseksi

Ruotsalainen taitelija ja pilapiirtäjä Lars Vilks sanoo, ettei ole yllättynyt Kööpenhaminan hyökkäyksestä, joka saattoi olla kohdistettu häntä vastaan.  

– Hyökkäys oli odotettu, eikä varmasti jää edes viimeiseksi, Vilks sanoo Aftonbladetin puhelinhaastattelussa.  

Vilks sanoo, ettei erityisesti pelännyt hyökkäyksen aikana. Kuultuaan laukauksia hän pakeni heti kylmiöön yhdessä toisen alustajan ja kahden turvamiehen kanssa. Kaksikko komennettiin maahan makaamaan, ja heitä ohjeistettiin pitämään pää alhaalla.  

Vilks kehui muutenkin poliisin toimintaa lehdelle.  

–Näin jalkaan haavoittuneen poliisin, joka vammastaan huolimatta jatkoi kamppailua.  

Hyökkäyksen jälkeen Vilks ohjattiin poliisiautoon ja kiidätettiin paikalta sireenit ulvoen.  

– Tunnelma oli kuin jonkin elokuvan kohtauksesta, taiteilija muistelee.  
Vilks majailee nyt salaisessa paikassa eikä vielä tiedä, koska voi jälleen näyttäytyä julkisuudessa.  

– Toivon, ettei tämä vaikuta kovin paljon tulevaisuuteni, mutta en tiedä. Jotain minun on pystyttävä tekemään, mutta turvallisuusnäkökohdat on toki sovitettava kulloiseenkin tilanteeseen, Vilks pohti.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot