Mainos
Mainos

Pingviini ystävystyi kalastajan kanssa – ui vuosittain 8 000 kilometriä pelastajansa luo

Kun osa-aikainen muurari ja kalastaja Joao Pereira de Souza pelasti öljyyn tahriintuneen Magellanin pingviinin kuolemasta rannaltaan viisi vuotta sitten. Siitä alkoi parivaljakon jo vuosia kestänyt ystävyys.

Joao Pereira de Souza puhdisti, ruokki ja hoiti pingviinin terveeksi ja nimesi sen Dindimiksi. Viikon jälkeen pingviini oli taas kunnossa ja De Souza vei sen rannalle päästääkseen sen vapaaksi. Mutta lintu kieltäytyi lähtemästä.

– Hän pysyi luonani 11 kuukautta ja yhtäkkiä, kun hän sai uuden sulkapeitteen, hän hävisi De Souza muistelee.

Kului kaksi kuukautta. Sitten pingviini ilmestyi takaisin rannalle, äkkäsi De Souzan ja seurasi häntä kotiin. Tämä on toistunut nyt viiden vuoden ajan. Dindim-pingviini ilmeisesti käy lajitovereidensa asuinseudulla Etelä-Amerikan eteläosissa Chilen rannikolla ja ui sitten takaisin Brasilian rannoille. Matkaa kertyy huikeat 8 000 kilometriä.

– Rakastan pingviiniä kuin omaa lasta ja uskon myös sen tuntevan niin, De Souza sanoo.

– Se pitää suihkuttelusta, sardiineista ja sylissäolosta.

– Luulen, että pingviini lähinnä uskoo kalastajankin olevan pingviini, sanoo eläintutkija Carey Krajewski the Independent-lehdelle.

Lähde: Metro.co.uk

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme