Mainos
Mainos

Pingviinit stressaantuivat Englannin ennätyssateista

Englannissa Scarboroughissa sijaitsevassa merieläinkeskuksessa on tartuttu erikoisiin konsteihin sateista hermostuneiden pingviinien piristämiseksi.

Keskuksen 12  perunpingviinelle on nimittäin ryhdytty syöttämään masennuslääkkeitä. Masennuslääkkeisiin päädyttiin, kun keskuksen pingviinit ryhtyivät osoittamaan stressaantumisen merkkejä pitkään jatkuneiden sateiden takia.

Masennuslääkkeet on sujautettu pingviineille syötettyihin kaloihin.          

Perun ja Chilen rannikolta kotoisin  olevat pingviinit ovat tottuneet luonnollisessa ympäristössään kylmään säähän. Jatkuva sade on tullut niille kuitenkin shokkina.

– Ne eivät yksinkertaisesti ole tottuneet tällaiseen jatkuvaan, pitkittyneeseen huonoon säähän, joka täällä vallitsee, merikeskuksen edustaja kertoo.

– Ne saavat nyt hoitoa stressiin ja toivomme että pillerit rauhoittavat niitä.

Hoitajat huomasivat, että pingviinit olivat ryhtyneet värjöttelemään yhdessä lämpöä saadakseen, sen sijaan että ne olisivat esimerkiksi uineet, mikä on niille luontaista.

– Toivottavasti niiden vaistot nyt palaavat ennalleen ja ne tajuavat etteivät ne ole vaarassa.

Hoitajien mukaan pingviinit eivät tajua, että niille syötetään pillereitä, eikä niille ole pillereistä mitään haittaa.

– Ne eivät kirjaimellisesti tiedä siitä mitään. Pilleri on pieni ja mahtuu kalan kiduksiin. Se ei maistu pahalle.

Englannissa talvi on ollut ennätyssateinen. Joulu-tammikuun välinen aika on ollut sateisin sitten 1876-1877 vuodenvaihteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme