Mainos
Mainos

Pinochet ei vieläkään oikeuden eteen

Chilen entistä diktaattoria Augusto Pinochetia ei saatu vieläkään oikeuden eteen, kun oikeus päätti olla murtamatta hänen syytesuojaansa.

Tuore yritys saada Chilen entinen diktaattori Augusto Pinochet oikeuden eteen vastaamaan syytteisiin ihmisoikeusrikoksista kuivui kokoon keskiviikkona. Oikeusistuimen tuomarit äänestivät pääkaupungissa Santiagossa, että Pinochetin syytesuojaa ei murreta.

Vetoomustuomioistuimen puheenjohtaja Alfred Pfeiffer sanoi, että päätös syntyi äänin 15-8. Istunto oli myös odotettua lyhyempi: päätöstä asiassa ei odotettu vielä keskiviikkona.

Nyt 87-vuotias Pinochet hallitsi Chileä vuosina 1973-1990. Hänen hallintoaan epäillään laajoista ihmisoikeusloukkauksista. Pinochetin vastustajia muun muassa katosi tuhansittain.

Pinochet joutui oikeuden eteen vuonna 2000, mutta tapauksen käsittely keskeytettiin seuraavana vuonna hänen heikon terveydentilansa vuoksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme