Mainos
Mainos

Pinochet toipumassa sairaskohtauksestaan

Santiagon sotilassairaalasta kerrotaan, ettei Chilen entisen diktaattorin Augusto Pinochetin tila ole enää kriittinen.

Chilen entinen diktaattori Augusto Pinochet on toipumassa lauantaina saamastaan sairaskohtauksesta. Santiagon sotilassairaalan lausunnon mukaan Pinochetin tila ei enää ole kriittinen, mutta häntä pidetään edelleen sairaalassa kokeiden ottamista varten. Sairaalan antaman lausunnon mukaan Pinochet sai lievän aivohalvauksen.

Pinochet, 89, joutui sairaalaan vain kahta päivää ennen kuin santiagolaisen vetoomustuomioistuimen on määrä ottaa kantaa häntä vastaan esitettyihin syytteisiin. Oikeuden päätöstä odotetaan tänään.

Chileläinen tuomari Juan Guzman nosti vajaa viikko sitten entistä diktaattoria vastaan syytteet useista sieppauksista ja murhista tämän hallintokaudella vuosina 1973-90. Pinochetin asianajajat valittivat kuitenkin syytteistä sanoen, että kyse on eläkkeelle jääneen kenraalin vainoamisesta. Asianajajat yrittävät myös estää valituksellaan Pinochetin joutumisen kotiarestiin.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme