Mainos
Mainos

Pinochet valitti kotiarestituomiosta

Chilen entisen diktaattorin Augusto Pinochetin asianajajat ovat valittaneet chileläisen tuomarin päätöksestä asettaa Pinochet kotiarestiin.

Chilen entisen diktaattorin Augusto Pinochetin asianajaja Gustavo Collao sanoi tänään odottavansa, että valitus Pinochetin saamasta kotiarestituomiosta käsitellään kahden vuorokauden sisällä. Collaon mukaan tuomari ei kuullut ennen päätöstä Pinochetia itseään eikä tutkinut tämän terveydentilaa.

Chileläinen tuomari Juan Guzman Tapia määräsi eilen, että Pinochet on pidätettävä ja tuotava oikeuden eteen. Samalla Pinochet asetettiin kotiarestiin.

Pinochetin epäillään syyllistyneen sieppauksiin ja murhiin valtakaudellaan 1973-90. Virallisten tilastojen mukaan Pinochetin kaudella kuoli tai katosi 3197 ihmistä poliittisten väkivaltaisuuksien yhteydessä. 85-vuotias Pinochet joutuu vastaamaan syytteisiin, joiden mukaan hän oli suunnittelemassa ja järjestämässä 77 vasemmistolaisen ja ammattiyhdistysjohtajan katoamista ja kuolemia heti valtaannousunsa jälkeen 1973.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme