Mainos
Mainos

Pinochetiä pystytään syyttämään

Saksan korkein oikeus katsoo, että Chilen entistä diktaattoria Augusto Pinochetia vastaan voidaan nostaa syyte Saksassa. Oikeus katsoo myös, ettei Pinochet todennäköisesti nauti syytesuojaa presidenttikautenaan tekemistään rikoksista.

Saksan korkein oikeus antoi düsseldorfilaiselle alioikeudelle luvan jatkaa oikeustoimia Pinochetia vastaan. Kolme Saksan kansalaista on esittänyt Pinochetin asettamista syytteeseen. Saksan korkeimman oikeuden päätös saattaa vaikuttaa myös Britannian oikeuslaitoksen ratkaisuihin. 82-vuotias Pinochet on edelleen pidätettynä Lontoossa. Britannian korkeimman oikeuden, ylähuoneen lakilordien, on määrä päättää ensi keskiviikkona, nauttiiko Pinochet syytesuojaa, niin kuin brittiläinen alioikeus katsoi.

Pinochet pidätettiin viime kuussa espanjalaisen tuomarin pyynnöstä Lontoossa, minne hän oli tullut leikattavaksi. Espanjalaistuomari syyttää Pinochetia sekaantumisesta yli 3000 ihmisen kuolemaan ja katoamiseen Chilessä 1973-90.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme