Mainos
Mainos

Pinochetia vaaditaan luovutettavaksi myös Ranskaan

Myös Ranskassa on ryhdytty oikeustoimiin Chilen entistä diktaattoria Augusto Pinochetia vastaan. Ranskalainen tutkintotuomari on esittänyt Pinochetia koskevan kansainvälisen pidätysmääräyksen, kerrottiin tuomioistuinlähteistä tänään. Pidätysmääräyksen esittänyt tutkintotuomari Roger Le Loire selvittelee kolmen Ranskan kansalaisen katoamista Chilessä 1970-luvulla. Pidätysmääräyksen nojalla Ranska voi vaatia Pinochetin luovuttamista Britanniasta Ranskaan.

82-vuotias Pinochet pidätettiin espanjalaisen tuomarin antaman pidätysmääräyksen nojalla kaksi viikkoa sitten Lontoossa, jonne hän oli saapunut selkäleikkaukseen. Brittiläinen tuomioistuin on sittemmin julistanut pidätyksen laittomaksi, mutta Pinochet on määrätty pysymään Britanniassa, kunnes maan korkein oikeus ottaa kantaa pidätykseen.

Myös useissa muissa maissa mm. Sveitsissä ja Ruotsissa valmistellaan Pinochetin pidätys- ja luovutuspyyntöjä. Pinochetin valtakaudella 1973-1990 Chilessä katosi tai surmattiin yli 3 000 ihmistä, heidän joukossaan myös ulkomaiden kansalaisia. Britannian pääministeri Tony Blair tähdensi tänään, että Pinochetin mahdollinen luovuttaminen ulkomaille on oikeudellinen kysymys, johon Britannian hallitus ei puutu.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme