Mainos
Mainos

Pinochetin kohtalosta päätös iltapäivällä

Britannian korkein oikeus eli ylähuoneen viisi lakilordia päättää iltapäivällä, oliko Chilen entisen sotilasdiktaattorin Augusto Pinochetin pidättäminen lokakuussa laiton. Lontoolainen tuomioistuin päätyi aiemmin tälle kannalle. Jos lordit vahvistavat tuomioistuimen päätöksen, Pinochet on vapaa palamaan Britanniasta kotimaahansa. Jos päätös taas on päinvastainen, keskiviikkona 83 vuotta täyttävää kenraalia uhkaa karkotus Espanjaan.

Britannian sisäministerillä Jack Straw'lla on kuitenkin edelleen mahdollisuus vapauttaa Pinochet humanitaarisin perustein. Lontooseen sairaalahoitoon tullut Pinochet pidätettiin lokakuussa espanjalaisen tuomarin pyynnöstä. Tuomari Baltasar Garzon haluaa syyttää Pinochetia Chilen sotilashallinnon aikana tehdyistä ihmisoikeusrikkomuksista, murhista ja sieppauksista. Sittemmin myös Sveitsi ja Ranska ovat esittäneet luovutuspyynnön Pinochetista.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme