Mainos
Mainos

Pinochetin koskemattomuus käsitellään uudelleen

Chilen entisen diktaattorin Augusto Pinochetin oikeudellista koskemattomuutta koskeva päätös otetaan uudelleen käsittelyyn, päätti Britannian korkein oikeus tänään.

Pinochetin asianajajat ovat pyytäneet lakilordien aiemman päätöksen kumoamista sillä perusteella, että yksi tuomareista oli jäävi, koska hän toimii ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalissa. -Lordi Hoffman, joka ei kertonut kytköksestään Amnesty Internationaliin, on jäävätty istunnosta, totesi lodi Browne-Wilkinson tänään. Aiemman päätöksen mukaan Pinochet ei nauttisi Britanniassa koskemattomuutta, ja hänet on sillä perusteella määrätty pysymään vuokraamassaan talossa Lontoon ulkopuolella.

Espanja on pyytänyt Pinochetin luovuttamista Espanjaan, jossa häntä halutaan syyttää murhista, kidutuksista sekä sieppauksista 17 vuotta kestäneen hallintakautensa aikana.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme