Mainos
Mainos

Pinochetin luovutuspyyntö yhä voimassa

Espanjalainen tuomioistuin torjui tänään maan syyttäjänviraston esityksen Chilen entisen diktaattorin Augusto Pinochetin vapauttamisesta. Tuomioistuimen päätöksen mukaan espanjalaisella tuomarilla Baltazar Garzonilla on oikeus vaatia Pinochetin luovuttamista Britanniasta Espanjaan.

Kolmimiehinen vetoomustuomioistuin katsoi ratkaisussaan, että Garzon toimi valtuuksiensa puitteissa pyytäessään Pinochetin luovutusta ja ettei luovutuspyyntöä ole syytä perua. Tutkintatuomari Garzon pyysi lokakuussa 1998, että Britanniassa oleskeleva Pinochet pidätetään ja luovutetaan Espanjaan. Garzon selvittelee Espanjan kansalaisten murhia ja katoamisia Chilessä 1973-90.

83-vuotias Pinochet on edelleen kotiarestissa Britanniassa. Hänen luovutuksensa Espanjaan on esillä jälleen ensi maanantaina brittiläisessä tuomioistuimessa. Lakiasiantuntijoiden mukaan tuolloin tehtävästä päätöksestä valitetaan, olipa se mikä tahansa.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme