Mainos
Mainos

Piratismia kitketään tehokampanjalla

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on tehnyt yli sata kotietsintää taistelussa laittomia piraattituotteita internetissä levittäviä organisaatioita ja henkilöitä vastaan.

Yhdysvallat on käynyt yhdessä kymmenen muun maan kanssa taisteluun laittomia piraattituotteita internetissä levittäviä organisaatioita ja henkilöitä vastaan. Eilen ja toissapäivänä tehdyissä ratsioissa takavarikoitiin yhteensä liki 200 tietokonetta, kertoivat Yhdysvaltain viranomaiset.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI teki yhteensä 120 kotietsintää 27 osavaltiossa. Muut iskuun osallistuneet maat olivat Belgia, Britannia, Hollanti, Israel, Pohjois-Irlanti, Ranska, Ruotsi, Saksa, Singapore, Tanska ja Unkari. Oikeusministeriön mukaan ketään ei vielä pidätetty, "mutta pidätyksiä on luvassa".

Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan operaation tarkoituksena oli iskeä nimenomaan laittomia tuotteita jakelevien ryhmien kärkikaartin kimppuun. Laittomien elokuvien, levyjen ja pelien levittämisestä ja kopionestojärjestelmien kiertämisestä harrastavat ryhmät tunnetaan netissä "warez-ryhminä".

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme