Mainos
Mainos

Pistoriukselle viiden vuoden vankeustuomio

Eteläafrikkalainen pikajuoksija Oscar Pistorius on tuomittu viideksi vuodeksi vankeuteen. Hän ampui naisystävänsä Reeva Steenkampin viime vuoden helmikuussa kylpyhuoneen oven läpi.

Tuomari Thokozile Masipa antoi entiselle paralympiatähdelle lisäksi kolme vuotta ehdollista vaaran aiheuttamisesta ampuma-aseella johannesburgilaisessa ravintolassa. 

Pistorius kuunteli tuomionsa hyvin ilmeettömänä, mutta pyyhki kuitenkin kyyneleitä silmäkulmastaan.

Kohuttu oikeusjuttu päättyi tuomarin luettua ensin pitkään todisteita ja aiempia vastaavia tapauksia Etelä-Afrikan oikeushistoriassa. Tuomari Masipan mukaan tapaus ei ollut helppo, ja oikean tuomion löytäminen oli haastavaa.

– Tarkoitukseni on ollut löytää tasapaino rankaisemisen, pelotusvaikutuksen ja  yhteiskuntaan takaisin sopeuttamisen välillä, tuomari sanoi. 

Tuomiota kuunnelleille Reeva Steenkampin omaisille yli tunnin kestänyt tuomarin puhe lienee ollut hyvin raskasta. Lakimiehen mukaan he tyytyvät tuomioon, eli valitusta ei tehtäne.  

– Ihmiselämän menettämistä ei voi korvata. Toivon kuitenkin, että tämä päättää jotain, jotta (Steenkampin omaiset) voivat jatkaa elämässä eteenpäin, tuomari Masipa sanoi.

Tuomion jälkeen Pistorius, 27, vietiin oikeussalista Pretorian Kgosi Mampuru -vankilaan. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme