Mainos
Mainos

Pistoriuksen linna-arki: Valitus ankeista oloista poiki oman kylpyhuoneen ja uuden sängyn

Mallityttöystävänsä surmasta tuomitun paralympiatähti Oscar Pistoriuksen elämä vankilan muurien sisäpuolella ei vastaa tavallisen roiston ankeita oloja. Eteläafrikkalaisen kultamitalistin suurin huolenaihe on pelko myrkytetystä ruoasta.

Vankilaoloja seuraavan järjestön mukaan tyttöystävänsä surmaamisesta tuomittu Oscar Pistorius vaikuttaa toipuneen masennuksesta.

Useampaan otteeseen juoksijan tavannut tiimi kertoo selleihin tottumattoman entisen huippujuoksijan suostuvan nykyisin jo puhumaan ja nauramaan.

Toipumista lienee edesauttanut se, että Pistoriuksen sellielämä eteläafrikkalaisessa erikoisvartioidussa ja ylikansoitetussa Kgosi Mampuru II –vankilassa on palannut varustukseltaan lähemmäs juoksijan entistä elintasoa.

Parannus käynnistyi siitä, kun Pistoriuksen "luottoluokitus" parani, eikä hänen epäilty olevan vaaraksi muille. Nyt Pistoriuksen on nähty pelaavan jo jalkapalloa tsekkivangin kanssa.

Erossa muista vangeista

Pistorius viettää aikansa sellissä, joka sijaitsee erikseen sairaalaosastolla. Sijoituspaikkaa perustellaan sillä, että vanki on kuuluisuus. Myös vangin invaliditeetti vaikuttaa asiaan. 

Pistoriuksen valitettua huonosta vuoteesta ja kylpymahdollisuuden puutteesta, sänky vaihtui parempaan ja selliin on rakennettu oma kylpyhuone. 

Entisenä urheilijana Pistoriuksen toive paremmista kuntoiluvälineistä meni myös läpi ja uudet tuotiin tilalle.

Lisäksi Pistorius on vastuussa omasta ruoastaan. 

– Oscar oli huolissaan siitä, että vankilan ruoka voi olla myrkytettyä ja se vaikuttaisi hänen terveyteensä, kuvailee vankien valituksia käsittelevä Murasiet Mentoor.

Valituksen seurauksena entistä enemmän taskurahaa saava Pistorius voi halutessaan valmistaa oman ruokansa, vaikka tyytyykin useimmiten vankilakaupan puolivalmisteisiin.

Pistoriuksen vankilastatus sallii lisäksi korujen pitämisen, joka sekin nostaa huippukelloja rakastavan vangin mielialaa. Myös vierailulle tulevien ystävien ja läheisten koskeminen on nykyään sallittua ja soitella saa reilut kaksikymmentä puhelua päivässä entisen kuuden sijaan.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme