Mainos
Mainos

Pistorius itki ja rukoili oikeussalissa

Eteläafrikkalaisen paralympiatähti Oscar Pistoriuksen oikeudenkäynti alkaa ensi vuoden maaliskuussa. Pistoriusta syytetään tyttöystävänsä Reeva Steenkampin murhasta.

Oikeus päätti tänään, että varsinainen oikeudenkäynti alkaa 3. maaliskuuta 2014. Samalla Pistoriukselle luettiin virallinen syyte.

Pikajuoksija esiintyi lyhyessä oikeusistunnossa itkuisena ja rukoili pidellen veljensä Carlin ja sisarensa Aimeen käsistä kiinni.

Syyttäjän mukaan Pistorius ampui tyttöystävänsä asuntonsa vessan oven läpi viime ystävänpäivänä, 14. helmikuuta 2013. Juoksija on myöntänyt ampumisen, mutta sanoo toimineensa itsepuolustukseksi luultuaan Steenkampia murtovarkaaksi.

Mikäli Pistorius todetaan syylliseksi, häntä uhkaa elinkautinen vankeustuomio.

"Blade Runner" -lempinimellä tunnettu Pistorius on maailman tunnetuimpia vammaisurheilijoita. Ilman pohjeluita syntyneen Pistoriuksen molemmat jalat amputoitiin polvien alapuolelta, kun hän oli alle vuoden ikäinen.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme