Mainos
Mainos

Pistorius itki niin että räkä valui

Pikajuoksija Oscar Pistorius kyynelehti kuunnellessaan tuomari Thokozile Masipan lukemaa tuomiolauselmaa oikeussalissa Pretoriassa.

Pistoriuksen 41 käsittelypäivää kestäneessä oikeudenkäynnissä annetaan tänään tuomio. Rangaistuksen lopullisen julistamisen on arvioitu venyvän huomiselle.


Pistorius on myöntänyt ampuneensa naisystävänsä Reeva Steenkampin, mutta sanoo toimineensa itsepuolustustarkoituksessa, koska luuli ulkopuolisen tunkeutuneen asuntoon.

Jutun syyttäjä uskoo, että Pistorius ampui naisystävänsä tarkoituksella riidan päätteeksi.

Tummassa puvussa, turvamiesten ympäröimänä oikeuden eteen tullut Pistorius painoi päänsä alas ja kyynelehti, kun Masipa luki karuimpia kohtia tuomiolauselmasta. Pistoriusta uhkaa jopa 25 vuoden vankeustuomio.

Toistaiseksi Masipa on todennut muun muassa, ettei pidä uskottavana, että todistusaineisto olisi muuttunut poliisin käsittelyssä, kuten on epäilty. Hän on myös pitänyt ristiriitaisina joitakin Pistoriuksen oikeudessa antamia lausuntoja.  


Kuolleen Reeva Steenkampin vanhemmat oikeudessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme