Mainos
Mainos

Pistorius syyntakeinen – mielentilatutkimuksen tulos julkistettiin oikeudessa

Eteläafrikkalaisen paralympiaurheilijan Oscar Pistoriuksen 30 päivää kestäneen mielentilatutkimuksen tulos julkistettiin tänään jatkuneessa oikeudenkäynnissä.

Pistoriusta syytetään naisystävänsä Reeva Steenkampin murhasta ystävänpäivänä vuonna 2013. Pistorius on myöntänyt surman, mutta kiistää murhan. Hän sanoo ampuneensa Steenkampia luullessaan tätä murtovarkaaksi. 

Mielentilatutkimuksen mukaan Pistorius ei teon hetkellä kärsinyt sellaisesta mielenhäiriöstä, joka olisi vaikuttanut hänen kykyynsä erottaa oikea ja väärä toisistaan. 

Sekä syyttäjä että puolustus hyväksyivät mielentilatutkimuksen päätelmän. 

Jutun tuomari määräsi mielentilatutkimuksen syyttäjän pyynnöstä puolitoista kuukautta sitten sen jälkeen, kun puolustuksen todistajana kuultu psykiatri kertoi Pistoriuksen kärsineen ahdistuksesta teon ajankohtana. 

Syyttäjän pyysi mielentilatutkimusta, jotta Pistorius ei voisi myöhemmin valittaa tuomiosta vedoten mielenterveyssyihin. 

Mikäli Pistorius tuomitaan murhasta, häntä odottaa jopa 25 vuoden tuomio. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot