Mainos
Mainos

Pistorius tuomittiin henkirikoksesta – pitkä tuomio uhkaa

Eteläafrikkalainen yleisurheilutähti Oscar Pistorius on tuomittu syylliseksi henkirikokseen.

Pistorius ampui tyttöystävänsä Reeva Steenkampin viime vuoden helmikuussa.  

Tuomari vahvisti jo eilen, ettei oikeudenkäynnissä löydetty todisteita siitä, että Pistorius olisi harkitusti murhannut tyttöystävänsä.  

Pistoriusta uhkaa jopa 15 vuoden vankeustuomio.

Saattaa selvitä ehdollisella

Mahdollista on myös se, että Pistorius selviää ehdollisella tuomiolla, kertoo Guardian-lehti. Hänen tuomionsa lopullinen pituus päätetään myöhemmässä oikeuskäsittelyssä.

Entinen paralympiatähti kuunteli tuomiotaan eleettömästi kädet eteen ojennettuina. Tuomion kuultuaan Pistorius käänsi katseen kohti perhettään, ja Steenkampin perheenjäsenet lohduttivat toisiaan. 

Pistorius julistettiin syyttömäksi kahteen ampuma-aserikokseen, josta miestä syytettiin. Sen sijaan hänet tuomittiin syylliseksi tapauksesta, jossa Pistorius laukaisi aseen ravintolassa. 

Järjetöntä toimintaa

Tuomari perusteli tuomiotaan sillä, että Pistoriuksen toiminta oli järjetöntä ja huolimatonta, kun hän ampui neljä laukausta asuntonsa vessan oven läpi. Steenkamp sai surmansa lähes heti. 

Pistorius vältti murhatuomion, sillä asiasta ei ollut riittävästi näyttöä. Pistorius sanoi ampuneensa Steenkampia vahingossa, sillä hän luuli tätä murtovarkaaksi. Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme