Mainos
Mainos

Pitääkö ministerien keskinäinen sopimus? Lehti: Tillersonin potkut voivat johtaa kahden muun avainministerin eroon

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump erotti tänään ulkoministerinsä Rex Tillersonin. Jos Washington Examiner -lehden viime syksynä julkaisema juttu pitää paikkansa, voi Tillersonin erottaminen johtaa kahden muun avainministerin eroon.

Lehden mukaan Tillersonilla, valtiovarainministeri Steve Mnuchinilla ja puolustusministeri James Mattisilla on keskinäinen sopimus, että muut eroavat paikoiltaan, jos Trump erottaa yhden heistä.

Jo tuolloin spekuloitiin sillä, onko Tillerson joutumassa presidentin silmätikuksi. NBC News uutisoi Tillersonin ja Trumpin välien viilenneen, kun Trump piti paljon kritiikkiä herättäneen puheen partiolaisille viime kesänä.

NBC:n mukaan entinen partiolaisjärjestön johtaja Tillerson ei pitänyt puheen poliittisuudesta. Puheessaan Trump solvasi edeltäjäänsä Barack Obamaa ja vastaehdokastaan Hillary Clintonia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme