Mainos
Mainos

Pitkiä rangaistuksia Munchin tauluvarkauksista

Taulut varastettiin aikanaan Munchin museosta keskellä päivää. Taulut saatiin takaisin viime vuonna.

Norjalainen vetoomustuomioistuin on lukenut pitkät vankeustuomiot kolmelle norjalaismiehelle, jotka varastivat Edvard Munchin taideteoksia elokuussa 2004.

Miehet saivat yhdeksän ja puolen, yhdeksän sekä viiden ja puolen vuoden tuomiot Huuto- ja Madonna-töiden varastamisesta. 30-40-vuotiaat miehet tuomittiin myös maksamaan runsaan 1,5 miljoonan Norjan kruunun (runsaan 190 000 euron) korvaukset vaurioituneiden teosten korjaamisesta.

Vetoomusoikeudenkäynti kaikkiaan viittä miestä vastaan alkoi jo helmikuussa, mutta kymmenhenkinen valamiehistö vapautti kaksi syytetyistä maaliskuun lopulla.

Taulut varastettiin aikanaan Munchin museosta keskellä päivää: kaksi aseistettua ja naamioitunutta miestä repi ne museon seinältä ja pakeni kolmannen miehen ajamalla autolla.

Taulut saatiin takaisin viime vuonna. Julkisuuteen ei ole kerrottu, mistä taulut löytyivät tai miten ryöstäjät saatiin kiinni.

(MTV3-STT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme