Mainos
Mainos

PKK: Ruotsin kurdinuoria ei ole siepattu

Kurdien taistelujärjestön PKK:n poliittisen siiven ERNK:n mukaan Ruotsissa kadonneeksi ilmoitettuja kurdinuoria ei ole siepattu. Nuoret ovat matkalla eri kaupungeissa Länsi-Euroopassa tapaamassa muita kurdinuoria, sanoi ERNK:n edustaja Yado Roz uutistoimisto TT:lle Tukholmassa.

Roz ei kuitenkaan sanonut tietävänsä, missä nuoret tarkalleen ovat ja milloin he mahdollisesti palaavat Ruotsiin. Osa nuorista oli puhelinyhteydessä uutistoimisto TT:n toimittajiin viikonloppuna. Myös he kertoivat olevansa matkustelemassa omasta vapaasta tahdostaan ja totesivat lehtitietojen sieppauksesta olevan vääriä. Nuoret eivät kuitenkaan suostuneet kertomaan olinpaikkaansa.

Ruotsin poliisi etsintäkuulutti keskiviikkona 17 kurdinuorta, jota olivat kadonneet Värmlannissa kesäkuun lopussa pidetyltä leiriltä. Viranomaiset ovat epäilleet PKK:n siepanneen nuoret sotilaiksi Turkin hallituksen vastaiseen taisteluun.

Rozin mukaan PKK on valmis yhteistyöhön poliisin kanssa tapauksen selvittämiseksi. Rikospoliisin mukaan yhteyden saaminen kurdijärjestöihin on kuitenkin ollut hyvin vaikeaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme