Mainos
Mainos

Plavsic hylkäsi soputarjouksen

Bosnian serbitasavallan presidentti Biljana Plavsic torjui tänään kovan linjan serbien sovintotarjouksen. Keskusteltuaan Bosnian presidenttineuvoston jäsenen Momcilo Krajisnikin kanssa Plavsic sanoi jatkavansa taisteluaan hallituksen korruptiota vastaan oikeusvaltion luomiseksi.

Sotarikoksista etsintäkuulutetun serbijohtajan Radovan Karadzicin nimissä puhunut Krajisnik esitti tarjouksensa myöhään eilisiltana.

Paikalliset uutistoimistot kertoivat Krajisnikin sanoneen Plavsicille, että Bosnian serbitasavallan parlamentti ei erota Plavsicia tehtävästään, mikäli hän peruu viimeviikkoisen parlamentin hajottamismääräyksensä. EU:n lakiasiantuntijoista koostuva ryhmä esitti tänään mielipiteenään, että Plavsicin päätös hajottaa parlamentti oli perustuslain mukainen ja että kovan linjan edustajilla ei ole laillisia perusteita vaatia Plavsicia perumaan päätöksensä.

Bosnian serbien keskinäiset riidat ovat jatkuneet avoimina kesäkuun lopusta saakka. Bosnian serbitasavallan presidentti Plavsic hajotti viime viikolla serbiparlamentin ja määräsi ennenaikaiset vaalit syyskuuksi. Entiselle presidentille Radovan Karadzicille uskolliset kovan linjan serbit ovat kuitenkin uhmanneet hajotusmääräystä.
(Reuter-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme